Norge og Norden
Tips til opplegg
Jeg brukte overhead og tegnet et diger kart over norden på gråpapir. Så festet vi på fakta, store byer, postkort fra slekt og venner, fylkesblomst, fugl, fylkesvåpen, høyeste fjell, elv, osv. og annet vi fant av interesse om de forskjellige landene.
Vi hadde en egen uke med forfattere og limte på figurer fra kjente bøker fra hele Norden; slik som Emil, Pippi, Mummi, Nysgjerrige Nils. HC Andersen, Torbjørn Egner, Anne Cat Vestly
Ta en rundreise i Norge eller Norden ved hjelp av Google Earth
Det er hensiktsmessig å ha en mus med rullehjul slik at dere kan zoome inn og ut overalt. Sørg også for å laste inn verktøyet litt før timen begynner. Verden er stor så det tar LITT tid. Eksperimenter også med mulighetene nede til høyre. En "reise" i Norge i 3D ved hjelp av mus med rullehjul er absolutt spennende
Vi har prosjekt Norge og nye fylker
Her er en liste over noen av de tingene som kan undervises om i hvert fylke. Listen er i stikkord, men dette er tips som kom inn fra facebooksiden min fra lærere over hele Norge.
Det er i hverfall et godt utgangspunkt med tips om hvert nye fylke.
Her finner du en oversikt over kompetansemål hentet fra LK20 som vi skal knytte vårt prosjekt opp i mot.
Vi har laget søljer
Vi samlet inn bilder av søljer fra venner og familie og studerte dem. Vi så på hvordan de var bygget opp og om det var ulike søljer i Norge. Vi lærte oss navn på deler, slik som skåler.
Våre søljer er en pappskive med aluminiumsfolie på. Denne ble så pyntet med det vi hadde av stæsj. Vi brukte f.eks brusjekter, perler, paljetter og aluminiumsfolie. Glitterlim og ståltråd i sølv og gull.