top of page

I forbindelse med Roald Dahl jubileet laget vi et stort prosjekt om han i 3.klasse. 
Vi lånte alle Roald Dahl bøker på bibliotektet og leste høyt fra dem på starten av dagen og i spisetiden i løpet av prosjektukene. Bøkene vi leste var; Den kjempestore krokodillen, Dustene, Matilda, Charlie og sjokoladefabrikken, Verdens største fersken og Bittesmåene. De fleste elevene leste også et par av bøkene selv.
 
SVK så vi på film og vi fant en engelsk versjon av Danny og den store fasanjakta

På internett fant vi flere gode engelske ressurssider som ble laget til jubileet. Her fant vi bilder og materiale til å lage en stor infotavle om Roald Dahl og hans liv. Vi tok en og en fakta pr. dag. Det er garn vi brukte mellom hodet hans og faktabildene.

 

I tillegg laget jeg noen spørsmålsark som kunne brukes til bøkene som vi hadde lest.

 

Alle tegnet sine egne drømmekrukker. Hylla er bare utklippet pappstriper festet med tegnestifter på en oppslagstavle. 

Roald Dahl ble født i Wales i Storbritanina. Foreldrene hans var norske. Han ferierte ofte på Fevik i Grimstad. Fortsatt er det flere eldre som husker ham på ferie på Fevik Strand hotell hvor han satt i en solstol på stranden.

Han skal ikke ha snakket om datteren, men dediserte bøkene «Verdens største fersken» (James and the Giant Peach) til datteren, utgitt før hennes død i 1961.

Boka «SVK» (The BFG) fra 1989 er også dedisert til datteren Olivia.

The Telegraph har også utdrag fra Roald Dahls dagbok, der han forteller om datterens sykdom.

Roald Dahl var så glad i gult at han hadde bare gule dører i sitt hus

Roald Dahl skrev alle sin bøker på gule notarblokker med 6 gode HB blyanter

Da prosjektet var ferdig gjemte jeg 1 melkesjokolade i biblioteket som alle var med å lete etter. Den ble delt helt likt mellom alle i klassen. (1 bit til hver) 

Roald Dahl har fått sin egen frimerkeserie

Vi laget postkort på engelsk og skrev en liten tekst på engelsk. Forsiden var barnas tegninger fra Roald Dahls bøker . Jeg printet ut små frimerke-figurer og så tegnet elevene inni der også hvor mange pence portoen var. Vi snakket om pund og pence. 

Alle elevene tegnet hver sin selvvalgte figur fra bøkene. Disse brukte vi som forside på oppgaven de skrev om Roald Dahl. 

bottom of page